Twitter killed the blog

söndag, september 07, 2008

Man behöver inte vara nykterist för att tycka tillnyktrande är bra

Jag noterade ju igår här på bloggen att Yahoo upplevt ett kraftigt fall sedan februari. Men man är inte ensamma. Inom den kategori av tjänster jag själv arbetar har luften även gått ur den största [särnoterade] aktien Meetic. Från att i slutet av 2007 ha varit uppe på 32 Euro per aktie, har aktien handlats runt 12 Euro senaste veckan. Värdet av bolaget ligger plötsligt "bara" på kring 200 miljoner Euro, vilket nog gör att en och annan aktör som klätt upp bruden för ett potentiellt uppköp sätter i halsen.


Efter det tyska förvärvet av Neu.de (cash 25 miljoner Euro) och UKs Dating Direct (cash £27m/~34mEuro) har nu Meetic enligt senaste halvårsrapporten 14 miljoner Euro i kassan. Med andra ord, det finns inte - i alla fall just nu - så mycket utrymme för ytterligare storslagna cashbaserade förvärv. Och att göra aktieförvärv med dagens aktiekurs - och trend - är sannolikt inte heller så enkelt. I alla fall om det handlar om annat än desperata aktörer utan alternativ.

Den kundakvistions- och "landgrab"-fokuserade tillväxten som har skett med bakgrund av bl.a. Meetic aggressiva strategi har nu till synes stoppats upp. Nu är det tillbaka till sista linjen och en sund grundaffär som gäller, ja lite som 1999 jmf med 2002 under dot.com åren. 

Ja, som sagt, "when the tide is out, you see who is swimming naked".

Inga kommentarer: