Twitter killed the blog

torsdag, maj 01, 2008

Från Lunarstorm till etta på Billboard

Vad har Boten Anna med denna blogg att göra? Nja, inte så mycket. Mer än det faktum att Mr Basshunter och jag delar samma uppväxtstad och att jag alltid blir löjligt glad när Halmstadbor syns och hörs. Om de dessutom gör det tack vare kraften i digitala medier så platsar det definitivt här.

Genom Now You're Gone, den engelska versionen av Boten Anna, har Basshunter kopplats ihop med den där höstkvällen 1989 när jag var på det legendariska diskoteket Charlies i Halmstad och musiken plötsligt tystnade samtidigt som en spotlight pekade på "MP". DJn meddelade stolt - med rätta - att han i båset bredvid sig hade en musikmakare som just hade fått redan på att han var etta på Billboardlistan i USA med It must have been Love. Det var Halmstads andra Bilboard etta efter The Look 1988.

Nu har alltså Basshunter också gjort det, Etta på Billboard. Och även om det den här gången rör sig om den mindre betydelsefulla Billboards danslista ("Hot Dance Airplay") så är det stort att en Halmstadson igen, nu två veckor i rad, har toppat Billboard.

Och allt detta för att Boten Anna lades ut på Lunarstorm en sen natt, fick några fans och plötsligt sedan också digitala vingar. Han måste ha sprungit på Johan Stael von Holstein på Pio Pio och trott på när han sa att han kunde bli Stössst i vääärden.

Inga kommentarer: