Twitter killed the blog

söndag, april 27, 2008

Vad är ett Haleluja Internet Moment?

Kolla först längst upp till vänster i min blogg [ja, ja, applikationer strular just nu lite]. Jag återkommer till detta. Först en liten historisk rekapitulering:

* När jag sökte på Altavista första gången blev jag så där underbart chockad och imponerad, det är visst över 10 år sedan nu.
* När jag loggade in på SEB med den där lilla dosan första gången var det sjukt imponerande vad enkelt det kunde vara att göra något som tidigare hade tett sig som kärnfysik.
* När Markus Alderbäck skickade ett mail till alla på kontoret på Spray från sitt Hotmailkonto som han hade skapat on the fly från en mässmonter så var det något som direkt sa: wow, det här är stort.
* När jag via Skype satt mitt över Atlanten och hade videokonferens med en god vän, uppkopplad via Lufthansas trådlösa nätverk.
* När jag via min K810 kunde skapa en mobilfotoblogg på Blogger med tre klick

Jag pratar om "Internet Moments". Dvs situationer som jag hamnat i där jag direkt känt att wow, det här är en ny dimension, något som jag kommer få se mer av framöver när det gäller nyttjande av Internet och relaterad teknologi. För några år sedan trodde jag att detta var något som var förunnat åren under internets barndom. Men jag har insett att detta är helt fel, det är snarare så att med allt fler teknologier som smälter samman så händer dessa Internet Moments allt oftare.

Jag hade ett sådant Internet Moment idag.

Kika längst upp till vänster på min blogg igen. Jag, som inte är något direkt hackerämne, har med några klick lyckats sätta upp en GPS tracker för min Blackberry. Via www.blackberrytracker.com är jag nu i realtid möjlig att följa via bloggen. Många har pratat om positioneringens välsignelse i flera år men NU fattar till och med jag.

Nu vill jag ha en tracker i min sons ficka, jag vill utveckla en digital fotboja, jag vill veta när kompis Nicklas är några kvarter bort så vi kan ta en kaffe vare sig det är i Dallas, London, Halmstad eller Stockholm, etc.

Halleluja Internet Moment. Amen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

8 kommentarer:

Anonym sa...

Det där var häftigt! Nu vill jag ju ha en Blackberry...

Och creds också för uttrycket Haleluja Internet moment, är ju väldigt beskrivande faktiskt!

Martin sa...

Ha, otroligt kul.

Vad gör du på 7-11?

Anonym sa...

Hmmm... this is making it abit too easy for your stalker friends.. ;) rikard

Anonym sa...

Johan - det är ju du som stalkar mig har jag precis hört på min voicemail! Riccardo - har försökt få tag på dig - jag verkar bara ha ditt gamla nummer? Kan du maila/ringa?

Visst är det soft att chatta via Siwans blogg .-)

Mikey

Anonym sa...

Du har varit riktigt länge i Värtan nu. Är det köer eller besöker du något produktionsbolag?

Vi älskar din positioneringsfunktion på Mr Green - hela bolaget sitter och följer din framfart på dagarna nu.

Jag är helt allvarlig .-)

M

Johan Siwers sa...

Köer, jäkla ombyggnationer på Lidingöbron!

Anonym sa...

Aha. Du får börja åka Lidingöbanan helt enkelt .-)

Nu har vi bloggat om dig också .-)

Kolla:
http://whatismrgreen.blogspot.com/2008/05/var-r-johan-siwers.html

Mikael

Unknown sa...

ta en titt pa zkout, www.zkout.se for ett exempel pa en applikation som gor precis det du pratar om, kopplar ihop dina vanner och vad de gor med var de befinner sig.

/Christopher