Twitter killed the blog

måndag, oktober 31, 2005

Den nya nya ekonomin

Oj vad jag ser fram emot den 9e och 10e november.

SIME är tillbaka.

SIME vadå kanske en del säger. Om du gör det var du inte riktigt med om 90-talets internetboom. Du läste säkert inte ens Interaktiv Tid. Du läste inte heller "1000 dagar som förändrade Sverige". Du köpte inga bisarra domännamn som du skulle ha till alla dina framtida världserövrande projekt. Du var inte registrerad på sixdegrees.com, du tror förmodligen att dagens alla networkingtjänster på nätet är nya revolutionerande idéer. Du läser Bosse Hedins inlägg på Dagensmedia och tänker: "Det är verkligen katastrof att inget hänt på 10 år i Internetbranschen". Du tyckte det var modigt och begåvat av Tretti.se att försöka bygga ett varumärke på ingen tid, och tecknade fullt i emissionen. Du tycker det känns onaturligt att skriva mail utan föredrar mejl. Du tycker att Johan Stael von Holstein är en typ av galning som Sverige behöver färre av. Du tror att punkt.se var en felstavning och inte en söktjänst. Du tror att Pontus Forsström faktiskt heter Pontus Schultz och att Henrik Torstensson verkar vara förvånansvärt påläst för att vara grön student. Du tror att Ola Ahlvarsson startade Torget.se för att sälja begagnade karateprylar och du kommer till SIME i tron att det är ytterligare en av Olas kampsportscombacker.

Det gör inte jag. Jag ser fram emot att se en bransch krypa upp ur sina hålor, byta ett eller annat visitkort för att 2000-säkra adressboken med nya uppdaterade mailadresser och kanske t.o.m. våga ta bladet från munnen och utan att skämmas berätta att det går bra.

Jag tror att det blir en mogen bransch som kommer till SIME 2005. En bransch som till och med kan ha överseende med det fåtal journalister som kommer skriva de där förutsägbara artiklarna om "en konferens med och för f.d. dot.com profiler".

För med SIME 2005 så kommer vi veta att nu har startskottet gått för den Nya Nya Ekonomin. Även om ingen kommer vara så korkad att kalla den så med risk för att bli imbecillförklarad av den breda allmänheten.

Jag skulle dock gissa att det till SIME 2006 är många fler som noterat att många av 90-talets galna visioner och prognoser nu faktiskt blivit verklighet. Och att delar av den nya ekonomins lovsånger från 90-talet nu både ligger på topplistorna igen och har blivit en självklar del av bakgrundsmusiken.

3 kommentarer:

Martin sa...

Jo, det är onekligen ett intressant gäng föreläsare de fåt ihop.

Rich sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Antonio Hicks sa...

i was just browsing through the blog world searching for the keyword posters and it brought me to your site. You have a great site however it is not exactly what i was looking for. Good luck on your site. sincerely, antonio.