Twitter killed the blog

måndag, januari 07, 2008

Howard Rheingold vlogade inte i mitt kök

För några år sedan var Howard Rheingold i stan/Sthlm. Han hade under besök av SIME någon gång 1997 lärt känna några av oss och var tillbaka i Stockholm på en kortare visit.

Det hela slutade med en middag i mitt kök, där pizza från Ciao Ciao mixades med diskussioner som var allt annat än förankrade i nuet. Snarare var vi så många standardavikelser från den okomplicerade triviala vardagen att t.o.m. Alexander Bard hade kännt sig vilsen. HR hade bl.a. runt denna period publicerad sin bok Smartmobs, en bok som jag inför middagen köpte för att verka begåvad, men som jag inte tagit mig igenom ännu - alltså hjälpte inte heller detta. Dock fanns bl.a. Johan Jörgensen och Henrik Torstensson till stöd vilket gjorde att herr Rheingold fick lite tuggmostånd.

Reflekterar över detta när jag läser att HR har börjar vlog:a, dvs video blogga. En 60-årig farbror videobloggar, nu är det bara att skärpa till sig, köpa en Mac och kolla om ABF har några multimediakurser.

1 kommentar:

Anonym sa...

Riskerar att sväva ut från ditt inlägg. Men det stämmer bra med min nya devis: Ungdomen är nyckeln till ålderdomen. När vi slutar lära dör vi.

Därför borde alla gamla blogga. För då måste de ta in, lära nytt. Då kommer hjärtat säga ifrån till slut men knoppen kommer vara hel fram tills dess.