Twitter killed the blog

torsdag, januari 04, 2007

"2007 ödesår för nätdejtingsajterna"

E24 skriver idag en ganska utförlig analys av vad som pågår inom nätdejtingkategorin, läsvärd för den intresserade. Några klipp:

* Möteplatsens VD säger:
"- 2007/2008 kommer vi se en utslagning, alternativt att några av de utländska aktörerna drar sig ur den skandinaviska marknaden.". Håller med. Håll i hatten 2007 blir spännande.

* Undertecknad säger:
"- Nya aktörer som kommer in på marknaden nu gör mig lite nervös. Alla tror att man kan tälja guld med fällkniv, men det är inte riktigt så enkelt. Explosionen kom för ett till två år sedan. Nu är vi i en expansionsfas och korten synas, vilka som på sista linjen får affären att funka.".

* Parships VD säger:
"...Match är däremot så himla stora att de har en begränsad tillväxtpotential.". Japp vi är stora. Blocket är också himla stora.

* Meetics VD lättar på den strategiska agendan och meddelar:
"- I Europa finns två, tre starka sajter i varje land. De mindre har blivit uppköpta och det kommer att ske här också. Vi har inte vuxit alla 26 miljoner användare från noll utan köpt bolag i nästan varje land. ". Tack, bra att veta. Skall med intresse fortsätta följa aktiekursen för Meetic för att få en hint om vilka strategier som kommer uppskattas denna gång jämfört med första internetvågen runt millenieskiftet. Blir det långsiktiga varumärkesbyggande bolaget? Eller den operationellt mest effektiva aktören? Eller det produktdrivna utvecklingsbolaget? Eller varför inte den finansiellt drivna aktören som med egna aktier aggressivt förvärvar sig till en större räckvidd?

Inga kommentarer: