Twitter killed the blog

fredag, januari 26, 2007

Spermaharen inte slutet av humor på nätet

Jag jobbade på ett bolag som hette Scandinavia Online under perioden när vårt dotterbolag Passagen fick för sig att köpa ett koncept som kallades Spermaharen av produktionsbolaget Jarowskij. Briljanta, arroganta och affärsorienterade komiker hade sålt in att portalernas krig skulle avgöra medelst humor. Inte musik, inte mejl, inte community, inte sök - utan humor.

Fashinerande nog hände detta inte ens under dotcom hypen, utan efter kraschen, jag tror det var 2001. Vad jag förstått i efterhand så köptes konceptet mer eller mindre utifrån en konceptbild av en hjorten som säger "va?" (dövhjorten). Hittade faktiskt denna på youtube, även om spermaharen.com verkar sett sina bästa dagar.

Varför kom jag nu på att tänka på detta nu? Jo, jag sprang idag på en annan humorsajt (Fantasinyheter), och fick faktiskt mig ett riktigt gott skratt utav en webbsajt för första gången på mycket länge. Bilden ovan var tex ett ganska roligt inslag. Fantasinyheter publiceras helt enkelt genom en blogg och efter lite ytterligare letande inser jag att det finns ganska mycket humor på nätet, ett antal kan till exempel hittas via bloggtoppen.se under humor.

Med tanke på den högkonjunktur som internetpublikationer/internetaktörer upplever just nu så kommer säkert humor att dyka upp på radarn igen. "Vi måste ha något unikt innehåll"-"Vad skall vi göra?"-"Har Fredrik Lindström någon blogg?"-"Kan vi köpa den?" är en inte helt ologisk kedja.

Så enligt tesen i föregående postning, nu har också humor på internet passerat Siwers lackmustest.

[Läsare, tack för tipset att jag uppenbarligen förekommits av den SvD artikel som skrevs i veckan. Festligt vilket sammanträffande. Eller, som det ju ofta är, så var det säkerligen så att jag läst Alex Schulmanns i sin tur sannolikt SvD inspirerade blogg, och blev då själv inspirerad att skriva om detta ämne]

1 kommentar:

Anonym sa...

Fantasinyheter är lite för mycket bara fantasi och hittepå utan någon ordentligt poäng... blir lite tröttsamt i längden, tycker jag. Bättre är då Boyahed.com, kungar av internethumorn, men dom har ju funnits ett bra tag.