Twitter killed the blog

söndag, maj 27, 2007

Fotobloggning har nu passerat det Siwerska lackmustestet

Har haft en fantastisk veckas semester med (för första gången) två barn. Det som jag bara trodde kunde innebära Bamseklubbar och sandterror blev en helt glimrande vecka med familjen.

Ett huvudskäl var stället vi var på. Och även om detta verkligen inte är temat för denna blogg så måste det sägas: klicka här om ni vill ha en fantastisk semester "trots" att ni har barn.

Det stora som relaterar till denna blogg var dock en upptäckt jag gjorde under resan. Upptäckten av fotobloggen och framförallt upptäckten av hur snyggt Sonyericsson och Google/Blogger har integrerats för att jag som kund skall erbjudas närmast Macmässig användarvänlighet.

Bakgrunden är att jag köpt en K800i och började semestern med att testa prestanda på mobiltelefonkameran mot min IXUS. Efter några bilder tänkte jag att jag skulle testa att MMSa iväg någon bild hem. "MMSa", ja ordet känns på något sätt redan gammalt innan jag ens egentligen någonsin givit det chansen. Jag lyckas i alla fall få Telenor/Vodafone att aktivera MMS och Internet (varför i hel fridens namn är inte detta förinstallerat på alla telefoner?) och när jag skulle skicka iväg den första bilden erbjuds jag tre alternativ: * SMS * MMS * Blogg.

Blogg?

Jag var ett stort frågetecken men det var ju omöjligt att motstå att testa. Sagt och gjort så valde jag "Blogg" och efter vad som jag upplevde 1 eller 2 knapptryckningar hade det on the fly skapats en blogg på Blogger där bilden publicerades. Jag fick samtidigt ett SMS med inloggningsuppgifter till min egen fotoblogg. Så enkelt men så genialt, jag tror faktiskt det hamnar på top10-listan över most surprisingly impressive online moments.

Från denna stund kunde jag med min 3.2 megapixlars kamera fota och ladda upp bilder i realtid till en blogg som far och morföräldrar kunde följa och på så sätt nästan vara med sina barnbarn på Mallorca. Wow. Jag blev direkt beroende och postade en och annan bild från stränder, bilfärder eller sonens nyvunna kompisar till åskväder och utsikter.

När jag sedan loggade in på datorn några dagar senare och tog mig in på mitt vanliga Bloggerkonto så kunde jag hur smidigt som helst merga ihop min sons blogg och min nyskapade fotoblogg, så att jag nu publicerar online och via mobilen till samma plats/blogg.

Så snyggt. Tack Sonyericsson och Google, jag tror i alla fall att ni har övertygat ett hotell med gäster och personal om fotobloggningens lov. Och själv kände jag mig som Jesus himself när jag flyttade hotellbaren online på 15 sekunder med en par mobil klick.

Fotobloggning har nu passerat det Siwerska lackmustestet, ready for take off and the true massmarket.

(Titta på Jay Walkers punkt #6 och #7 och jag inser att jag nu själv redan klivit över tröskeln till förmaket av denna värld)

2 kommentarer:

jocke sa...

”most surprisingly impressive online moments” - och det är bara att hålla med. Precis den känslan fick jag i augusti förra året när jag också fick valet "blogg" för första gången:
adjö

Nästan ett år senare kände jag att det var dags att uppgradera, och bytte till lovprisade N95 från nokia. Men vilket nerköp i hanteringen. Det blir en ny K810 istället. Så här kan man ju inte ha det ;)

Flachen sa...

www.moblogworld.com