Twitter killed the blog

måndag, december 17, 2007

Google Zeitgeist lika bra som Göran Zachrisson

Det finns åtminstone två GZ som kan hålla mig vaken på nätterna. Den ena är Göran Zachrisson som kommenterar golf (och en massa annat) på TV. Den andra är Google Zeitgeist, Googles listning av vad som är hot and not på nätet.

Surfade igenom listan för 2007 som nyligen kommit. Några saker som jag noterade var:

* "Iphone" är just nu det snabbast växande termen globalt - man måste knäböja inför Apples förmåga. Faschinerade hur många som också redan i Sverige har kommit över en Iphone. Jag vet i alla fall ett 20-tal personer i Sverige som går runt med ett småleende på läpparna slidandes på sin Ipone.

* Nr 2 är "Badoo", och nu pratar vi tydligen inte om det svenska företaget som säljer badrumsprylar. Badoo är istället en tjänst där användare kan dela foto,n med lite community features runt omkring. Lite bloggaktigt. Säkert lite dating också. Det är värt att påminna sig om igen: om kommunikation är kungen av funktionaliteter på internet, så är är foton princessan Madeleine.

* Facebook är 3a, Second life 8a och Hi5 9a. Det verkar inte finnas någon brist intresse av att låta tiden springa iväg på "digitala höstpromenader".

På den motsatta listan över snabbast sjunkade ord så fanns "Kazaa" och "mp3". Kanske inte bara jag som inte laddat ner musik på nätet på flera år? På listan även "Sudoku" och det var ju inte en dag för tidigt.


På listan över de globalt mest eftersökta nyhetstermerna toppas listan av "American idol", på 4e plats hittar vi "2007 cricket world cup" och Paris kommer inte förrän på 8e plats (hon måste vara knäckt).

På listan över What Is toppar inte helt oväntat "What is Love" och på How To toppar "How to Kiss". Kärlek, inte helt oviktigt i våra liv.

Inga kommentarer: