Twitter killed the blog

söndag, februari 04, 2007

Battle of Clueless - Yahoo populärare än Sex


Internetanvändandet förundrar mig ibland rejällt. Speciellt kring hur personer som är mer normala än jag och hur de använder sin browser, sök eller webbtjänster över lag.

Dagens ögonöppnare på detta tema kommer från en Google trend spaning: ordet "yahoo" är på väg att bli mer det mest populära ordet i Google, till och med mer populärt än "sex". Jag som hade fått för mig att Yahoo och Google var två konkurrerande söktjänster. Men uppenbarligen uppfattar in internetanvändaren situationen riktigt på samma sätt...

För alla som arbetar med Yahoo, eller som är gamla lojala Y! användare, måste detta vara förkrossande. Känslan av att "ja, vi har ett starkt varumärke, men konsekvensen är att användarna ändå går via monstret Google för att komma hit", borde ju kunna skapa både en och två identitetskriser.

När jag söker på ordet "yahoo" på Google i Sverige så får jag bara upp en naturlig listning och inga sponsrade länkar. Det verka med andra ord som om Y! lyckats få sitt varumärke godkänt och blockerat via Google. Jag har dock inte lyckats söka på Google US (jäkla IP-styrning) men vore intressant att veta om ordet yahoo där är till salu, att köpas av tex AOL, ask.com eller andra, eftersom man ju inte kan skydda ett varumärke för Google i USA.

Artikeln som tipsade mig om detta finns att läsa här. En väldigt pricksäker ordvänding i denna artikel är när författaren kallar denna frågeställning för "Battle of Clueless". Läsvärt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Johan,

Intressant, som alltid. Fast identitetskrisen är inte lika djup som den kan verka. Två de sökord som söks mest i Yahoo! Search Marketings nätverk (www.ysm-nordic.se) är Google och Aftonbladet.Det som förvånar mig, är att www.aftonbladet.se och www.google.se söks så ofta. Fast bredbandsanvändare söker lika snabbt som en webb-browser, så det kanske inte är så konstigt.

Vad gäller Yahoo! som sökresultat i Googles svenska index, skall jag be den ansvarige ta en titt på det ;-)


Mvh
Stefan